Probiotikumok |
A probiotikumok túlnyomó része tejsavbaktérium, általában a Lactobacillus, a Streptococcus és a Bifidobaktérium törzsek tagjai közül kerülnek ki. Ezek olyan jótékony baktériumok, amelyek kedvező hatással vannak az ember egészségére, és jelentős számban túlélik az emésztőrendszeren való áthaladást. A nem probiotikus joghurtok által tartalmazott élő baktériumkultúra nagy része (70-98%)1 a tápcsatornán végighaladva elpusztul. Ezzel szemben a probiotikus joghurtokban található probiotikumok tekintélyes része, akár 80%-a is élő, aktív állapotban jut el a vastagbélbe, és ezen mennyiség elég lehet ahhoz, hogy az egészségre gyakorolt kedvező hatásuk több legyen, mint a többi alkalmazott élőflóra tagé.2
Az alkalmazott baktérium-kultúrától függően a probiotikumok, hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egészséges működéséhez, illetve visszaszoríthatják a bélrendszerbe bejutott kórokozókat.
Egy tejtermék akkor nevezhető probiotikusnak, ha grammonként legalább egymillió (106/g) mennyiségben tartalmaz élő probiotikus kultúrát. A Danone az előírt minimumnál jóval több aktív Bifidus ActiRegularis® kultúrát ad az Activia termékekhez.
Ez a nagy szám a kulcs ahhoz, hogy a jótékony hatás kifejtéséhez egy pohárnyi termék biztosítson elegendő mennyiséget a szervezet részére. Tekintve, hogy a Bifidus ActiRegularis® csak „átmeneti vendégünk”, ezért a megfelelő jótékony hatás csak rendszeres bevitele, azaz a termék napi fogyasztása esetén várható. Így folyamatosan támogathatjuk a bélflóránk egyensúlyát és hozzájárulhatunk emésztőrendszerünk egészséges működéséhez.