EgészségSajnos manapság az antibiotikumok és mesterséges ételek korát éljük. A számtalan vegyszer, mely permetezés során a növényekbe kerül, a rengeteg tartósítószer, színezékanyag és mesterséges élelmiszeradalék, melyet nap, mint nap fogyasztunk, valamint a számtalan különböző, kémiai úton előállított gyógyszer mind-mind támadják, s szépen lassan hozzájárulnak az emésztéshez nélkülözhetetlen, jótékony bélflóra károsításához.
A bélflóránkra kiemelt figyelmet kell fordítanunk, mivel nem egy -az egészséghez nélkülözhetetlen- funkciót tölt be:
A méreganyagok nem megfelelő távozása miatt a bőrön és más testrészeken is problémák jelentkezhetnek (bőrgyulladás, ekcéma), sőt az ellenálló képesség is jelentősen lecsökkenhet. Az emésztés lassulása kedvez a kórokozóknak is, melyek a karcinogén (rákkeltő) anyagok működésében is szerepet játszanak. A bélflóra egyensúlyát megzavaró tényezők:
Ezen tényezők tartós fennállása esetén sajnos a bélflóra kényes egyensúlya felborulhat, s a zavaró és kellemetlen tünetegyüttes fennállásával akár komoly problémákat is okozhatnak a szervezetben. Ilyen esetekben probiotikus tejsavbaktériumokkal illetve probiotikumokat tartalmazó élelmiszerekkel segíthetünk helyreállítani a felborult egyensúlyt.
|
Az emésztés az a folyamat, melynek során az emésztőrendszer a táplálékból tápanyagokat von ki a szervezet számára, és a maradékot salakanyaggá alakítja.