A táplálkozás mindennél jobban befolyásolja az immunrendszer állapotát. Ehhez rengeteg rostra van szükség, a rost emésztéséhez pedig bizonyos bélbaktériumokra. Amikor ezek a jótékony baktériumok a megfelelő táplálékot kapják, sokasodnak, és kiszorítják a káros baktériumokat. Ráadásul úgynevezett immunoglobulinokat, azaz antitesteket termelnek, amik szintén az immunrendszert erősítik a behatolók elleni harcban.
A zöldpaprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, de a csipkebogyó és a kiwi is tökéletes C-vitamin adalék. A zöld tea abszolút nagydíjas: a benne található létfontosságú antioxidánsokkal a rákmegelőzés és az általános immunrendszer-erősítés királya. Igazi kincs: sok benne az élénkítő hatású tein, az esszenciális olaj, az aminosav, a C-, K- és B-vitamin, illetve az ásványianyag-tartalma is magas. A fokhagymát először az egyiptomi rabszolgákkal etették, hogy elég erejük legyen a piramisokat építeni. Tény, hogy hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. A kutatók szerint egy közepes gerezd fokhagyma 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű. A mandula tápanyagbomba: tele van rosttal, folsavval, magnéziummal, kalciummal, káliummal, riboflavinnal és E-vitaminnal. Önmagában komplett táplálék, hiszen fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot egyaránt tartalmaz. A csirkehúsleves régóta viseli a koronát a gyógyító táplálékok között. Akár a csirkéből származó cink, a forró étel jótékony hatása, vagy a vitaminokkal, rostokkal teli zöldségek az oka ennek, biztos, hogy feltölti a szervezetet tápanyagokkal, és a lábadozáshoz is nélkülözhetetlen.
A gyömbért vírusölő, köhögéscsillapító és náthaellenes hatásai miatt szeretjük. Tisztítja az arcüregeket, enyhíti az émelygést, és a fokhagymával legyőzhetetlen ? és nagyon finom ? párost alkotnak. 5 zsepi alatt elkészül a fokhagymával és gyömbérrel egy kevés vajban sütött rák, de a citromos gyömbértea is isteni energia- és gyógyital. Az ánizst a petrezselyem családjába tartozó növényt már régóta emésztést segítőként tartják számon. Enyhíti a gyomorproblémákat, amivel a méreganyagok kiürülését segíti. Ráadásul az ánizsos süti nagyon finom, és a tetejére csurgatott valódi csokoládé még antioxidáns hatással is bír. Az ánizstea kellemesen melegít fel egy hűvösebb estén, az illata pedig oldja a stresszt.